Heerlijk, Eerlijk vlees voor een scherpe prijs

Bereiding van Vlees

Basisbereidingen

Er zijn 4 soorten vlees in je rundvleespakket:

Kort: tournedos/kogel, biefstukpuntjes, ribeye, minute steak, biefstuk: 1-3 minuten per kant.

Groot vlees: rosbief (12 -17 minuten)

Stoofvlees: stooflap, riblap, stoofblokjes: minimaal 2,5 -4 uur. Soep, goulash, rendang, zuurfleisch, stoofschotel, boeuf bourgignon.

Verwerkt vlees: worst (aanbraden en 8-10 minuten gaar laten worden), gehakt (meerdere bewerkingen, rullen, gehaktballen aanbraden en 8 minuten laten garen), hamburgers (aanbraden en minimaal 5 minuten laten garen) en tartaartjes (bereidingstijd 1-3 minuten).

ONDOOITIP
Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien.

Heb je haast en wil je snel het vlees ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een pan met koud water. Binnen 10-15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit.
Maar liever niet ontdooien in de magnetron! Daar wordt het vleestaai van.

BIEFSTUK BAKKEN
Afhankelijk van de soort en DIKTE van het vlees bak je biefstuk in een paar minuten. Belangrijk is dat het vlees op kamer-temperatuur is. Haal het vlees uit de vaccuum verpakking en laat het even afgedekt op een bord in de keuken staan alvorens je het gaat bakken, dat is beter voor de smaak van het vlees..

raw 1 min. per kant • rare 2 min. per kant
• medium-rare 2,5 min. per kant •medium 3 min. per kant • well done 4 min. per kant